Erdélyben gyógyítottak a Gyermekmentő Szolgálat orvosai

    Mintegy kétezer gyereket vizsgált meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) orvoscsoportja Erdélyben októberben.

    Összesen 29 szakorvos és egészségügyi szakember - csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekneurológus, radiológus, fül-orr-gégész, fogorvos, szülész-nőgyógyász, kézsebész és szakápoló - vett részt a Gyermekmentő erdélyi gyógyító körútján.

    Csíkszentdomokos, Csíkszereda, Csíkszentmárton, Szentegyháza, Csíkszentkirály, Kóstelek és Székelyudvarhely iskoláiban, óvodáiban és a Hargita megyei kórházban szűrték, vizsgálták a gyerekeket, továbbá 56 magyarfalvi és csíkfalvi moldvai csángó gyermek szűrését végezték el.

    Az orvosok csaknem kétezer gyermeket vizsgáltak meg egy hét alatt, 14 gyermek esetében javasoltak magyarországi kivizsgálást, gyógykezelést vagy műtétet. A szakemberek Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában közös műtéti-konzultációkat tartottak - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

    A szemészeti szűrővizsgálatok alapján a szolgálat 19 darab szemüveget készíttetett és juttatott el csíkszentkirályi, újtusnádi és lövétei rászoruló gyermekeknek.

    A csoporttal tartott a Gyermekmentő nőgyógyászati szűrőkamionja is, az önkéntes orvosok 340 nőgyógyászati szűrést végeztek el egy hét alatt. A citológiai leletek Magyarországon készültek el november elején: 24 megvizsgált esetében derült fény súlyos elváltozásra, betegségre.

    Ugyancsak részt vett a gyógyító körúton a mozgó fogorvosi rendelő. A fogorvosok egy hét alatt mintegy 300 óvodás és általános iskolás gyermek fogait vizsgálták meg a mobil rendelőben.

    Mint minden ősszel, az orvoscsoport látogatásával egy időben idén is megrendezték a magyar parlamenti képviselők és a Hargita megyei közméltóságok csapatainak futballmeccsét Csíkszentdomokoson. A mérkőzést a Hargita megyei csapat nyerte meg.

(Forrás-MTI)

Keresőszavak: Erdély, gyeremekgyógyász, orvos, vizsgálat

2013. november 20.

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Szívesen vállalna munkát
  az Európai Unió tagországaiban?

Nem tudja, miképp tehetné, hogyan induljon neki,
mik várnak Önre s mit kell tennie? Mi segítünk!

Portálunkon minden információt megtalál ahhoz, hogy
sikeresen elhelyezkedhessen az Ön által leginkább
preferált uniós ország bármely intézményében.

Elnöki főhajtás a debreceni orvosok teljesítménye előtt :: Áder János gratulált tovább

Hatékony gyógyszerkombinációval a HIV-beteg nem fertőzi tovább környezetét :: Egy HIV fertőzött élete 30-40 évvel is meghosszabbítható tovább

MOK: az egészségügy még mindig nem stratégiai ágazat :: "A kormányzat maradékelven kezeli az egészségügyet" tovább

Regisztráció
   az orvosi állások adatbázisába

Regisztrálni szeretném magamat
Meghirdetett állásra jelentkezem, értesülök hírlevélben a legfrissebb állás ajánlatokról.

Bejelentkezem

E-mail cím:
Jelszó: