Új műtéti tömb épül a szentesi kórházban

130 ezer ember juthat magasabb színvonalú egészségügyi ellátáshoz

Uniós támogatással, mintegy 2,47 milliárd forintból új műtéti tömb épül a szentesi Dr. Bugyi István kórházban – jelentette be Farkas Sándor (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője szerdán az alföldi városban.

A fejlesztés nyomán javul a térségben élők biztonsága, 130 ezer ember juthat magasabb színvonalú egészségügyi ellátáshoz – mondta a politikus a beruházás támogatási szerződésének aláírásakor. A 5116 négyzetméteres, háromszintes épület elkészültével a kórház hosszú évekre a régió meghatározó egészségügyi intézménye lesz – hangsúlyozta.

Kalmár Mihály, a Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója elmondta, a gyógyítás a 47 épületből álló, pavilonrendszerű intézmény egyes osztályain százéves épületekben folyik. Az aktív ellátás megoszlik a várost kettészelő Kurca folyó két partján található diagnosztikai és sebészeti részleg között, a betegek szállítása pedig rengeteg pluszfeladatot ró a dolgozókra.

A fejlesztésnek köszönhetően egy helyre kerül az intenzív osztály, a traumatológia, a fül-orr-gégészet, az urológia és a műtőrészleg. A beruházás során 400 millió forintot új műszerek beszerzésére, 20 milliót pedig informatikai fejlesztésekre fordítanak – közölte a szakember.
A kivitelezési munkák a közbeszerzési eljárást követően várhatóan jövő tavasszal indulnak el, az új tömb várhatóan 2015 közepére készül el – tudatta a főigazgató.

Bene Dániel, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mostani uniós költségvetési ciklusban a tagországok közül Magyarország kapta a legnagyobb támogatást az egészségügy fejlesztésére. Ennek részeként idén ősszel az országban 60 milliárd forintos költséggel harminc egészségügyi intézmény fejlesztése kezdődhetett meg - tette hozzá.

(Forrás-MTI)

Keresőszavak: egészségügy, fejlesztés, kórház, támogatás

2013. december 04.

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Szívesen vállalna munkát
  az Európai Unió tagországaiban?

Nem tudja, miképp tehetné, hogyan induljon neki,
mik várnak Önre s mit kell tennie? Mi segítünk!

Portálunkon minden információt megtalál ahhoz, hogy
sikeresen elhelyezkedhessen az Ön által leginkább
preferált uniós ország bármely intézményében.

Elnöki főhajtás a debreceni orvosok teljesítménye előtt :: Áder János gratulált tovább

Hatékony gyógyszerkombinációval a HIV-beteg nem fertőzi tovább környezetét :: Egy HIV fertőzött élete 30-40 évvel is meghosszabbítható tovább

MOK: az egészségügy még mindig nem stratégiai ágazat :: "A kormányzat maradékelven kezeli az egészségügyet" tovább

Regisztráció
   az orvosi állások adatbázisába

Regisztrálni szeretném magamat
Meghirdetett állásra jelentkezem, értesülök hírlevélben a legfrissebb állás ajánlatokról.

Bejelentkezem

E-mail cím:
Jelszó: